yangın kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Yangın bapsı kilidi güven kilidi olarak aşina ve kapının içeriden hariçya rast açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında dosdoğru bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın çabucak yararlanmaı kolaylaştırır.

Taçıcı gereç mideermeyen ve taliıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri vesair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında ilgi edilmesi gereken ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem nöbetlevinin yitirilmemesi karınin hem de merdivenin sadece amacı derunin kullanılabilmesi yürekin bu unsura ilgi edilmelidir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da ayn önünde bulundurularak standartlara munis şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.

Gereç: Yangın kapılarında genellikle çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz pekliklidir.

Binalarda muayyen standartlarda durum alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

İşaretlendirmeler: Müstacel durumlarda kullanılması gereken bapların tamamı teamülaretlenmelidir. Üzerinde “acil çıkış” makalesı kâin kapılarda fosforlu ya da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Büküm skorsı: Binaların gömlek sayısı bapların saykaloriı belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı yapılarda her katta bir parça ivedili çıkış bapsı mekân almalıdır. Yüce katlı binalarda katlar arasındaki intikallerde bile baplar bulunabilir.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan etkili mukavemet ve korozyona metanet sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.

Ekseri yangın merdiveni Yangın Kapısı ile beraberinde kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, çöküntü anlamış olurında insanların yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması katkısızlanabilir.

Yangın bapları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan yahut ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı kapılardır.

Merdivenin çokliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Antrparantez, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

Report this wiki page